Vatikan ne priznaje nezavisnost Kosova

Izvor: Vostok.rs, 01.Apr.2013, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatikan ne priznaje nezavisnost Kosova

01.04.2013. -

Katolički arhiepiskop Beogradski, Stanislv Hočevar izjavio je danas u za srpski list ''Politika'', da Vatikan ne planira da prizna nezavisnost Kosova, samoproglašenu državu 2008. godine. ''Nema nikakavih naznaka da će Sveta stolica da promeni svoje mišljenje kada je u pitanju priznanje Kosova'', - rekao je lider beogradskih katolika. Hašim Tači je za vreme posete Vatikanu, 19. marta pozvao papu rimskog Franja da prizna nezavisnost Kosova. Reakcija Vatikana tada nije bila saopštena.

Izvor: Glas Rusije    
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Vartolomej pozvao papu u posetu

Izvor: B92, 01.Apr.2013

Istanbul -- Vaseljenski patrijarh Vartolomej pozvao je papu Franju da poseti Istanbul 30. novembra, na praznik Svetog apostola Andreja, zaštitnika patrijašije...Prvi put u istoriji dveju crkava patrijarh Vartolomej prisustvovao je ceremoniji ustoličenja pape Franje 19. februara u Vatikanu, podsetila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.