Uzmi ili ostavi mandat

Izvor: B92, 19.Jan.2020, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Uzmi ili ostavi mandat"

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je da vreme ističe i da mi Aljbin Kurti trebalo da se odluči oko pozicije premijera.

Kako navodi, lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti trebalo bi da prihvati nominaciju za premijera ili da se odrekne toga, prenosi Ljajmi.

"Dugo smo čekali, ali i građani čekaju i međunarodni prijatelji takođe, vreme ističe", rekao je Tači, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodajući da je potpisao njegovu nominaciju za premijera i ta nominacija je još uvek u funkciji.

"Nadam se da će Kurti reagovati, jer je to u njegovom sopstvenom interesu ili bi u suprotnom trebalo da se odrekne toga", rekao je Tači nakon sastanka sa bivšim šefom Misije OEBS-a na Kosovu Vilijamom Vokerom.

On je zatražio da se što pre uspostave institucije, dodajući da je to i zahtev međunarodnih faktora i građana, prenosi Kosovo onlajn.

Tači je dodao da će on poštovati zakon i Ustav, ali da je sada na potezu predsednik pobedničke stranke.

Kaže da je tim povodom sa njim imao sastanak, i da je on obećao da će u narednim danima "prihvatiti pravni smisao odgovornosti mandatara za uspostavljanje vlade“.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Voker "zbunjen" neformiranjem vlade u Prištini, Tači poručuje Kurtiju da vreme ističe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2020

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je danas da vreme ističe i da bi lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti trebalo da prihvati nominaciju za premijera ili da se odrekne toga, prenosi Ljajmi..."Dugo smo čekali, ali i građani čekaju i međunarodni prijatelji takođe,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.