Voker zbunjen neformiranjem vlade u Prištini, Tači poručuje Kurtiju da vreme ističe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2020, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voker "zbunjen" neformiranjem vlade u Prištini, Tači poručuje Kurtiju da vreme ističe

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je danas da vreme ističe i da bi lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti trebalo da prihvati nominaciju za premijera ili da se odrekne toga, prenosi Ljajmi.

"Dugo smo čekali, ali i građani čekaju i međunarodni prijatelji takođe, vreme ističe", rekao je Tači, dodajući da je potpisao njegovu nominaciju za premijera i ta nominacija je još uvek u funkciji.

"Nadam se da će Kurti reagovati, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je to u njegovom sopstvenom interesu ili bi u suprotnom trebalo da se odrekne toga", rekao je Tači nakon sastanka sa bivšim šefom Misije OEBS-a na Kosovu Vilijamom Vokerom.

On je zatražio da se što pre uspostave institucije, dodajući da je to i zahtev međunarodnih faktora i građana, prenosi Kosovo onlajn.

Tači je dodao da će on poštovati zakon i Ustav, ali da je sada na potezu predsednik pobedničke stranke.

Kaže da je tim povodom sa njim imao sastanak, i da je on obećao da će u narednim danima "prihvatiti pravni smisao odgovornosti mandatara za uspostavljanje vlade".

Voker: Izgubili ste više od 100 dana

Bivši šef OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker pozvao je danas političke stranke, nakon sastanka s predsednikom Hašimom Tačijem, da formiraju vladu što je pre moguće, prenosi Gazeta Ekspres.

„Kao što znate, na Kosovo dolazim onoliko često koliko god mogu i učim nove stvari o ovoj zemlji koju pratim kako raste već 20 godina. Veoma sam ponosan…, ali ponekad kritikujem i stvari koje su mogle ići bolje”, rekao je Voker.

Voker je naveo da prati politička dešavanja, i istakao da je Kosovu potrebna nova vlada, preneo je Kosovo onlajn.

"Znam da ste na ivici formiranja institucija. Razgovarao sam s nekim predstavnicima političkih stranaka i dalje sam zbunjen kao i cela država. Mislim da Kosovu treba nova vlada - izgubili ste više od 100 dana i nadam se da neće trebati više vremena da se formira vlada kako bi se Kosovo moglo vratiti na pravi put", rekao je Voker.

On je zaključio i da Tačija treba ostaviti da se malo odmori, jer je, kako je rekao, "već osedeo".
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ISTIČE VREME Tači pozvao Kurtija da prihvati ili da se odrekne MANDATA

Izvor: Blic, 19.Jan.2020

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je danas da vreme ističe i da bi lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti trebalo da prihvati nominaciju za premijera ili da se odrekne toga, prenosi Ljajmi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.