Uz podršku Tačija Albanci sa juga Srbije sa jedinstvenom listom izlaze na izbore

Izvor: KMnovine.com, 18.Jan.2020, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz podršku Tačija Albanci sa juga Srbije sa jedinstvenom listom izlaze na izbore

Ilegalni predsednik albanskih separatista sa KiM, Hašim Tači, pozdravio je, kako je naveo, odluku Albanaca Preševske doline da na redovnim parlamentarnim izborima u Srbiji učestvuju sa jedinstvenom izbornom listom.


   
Izlaze na izbore u Srbiji naredne godine    





 
Po svemu sudeći, izbori u Srbiji će biti održani u toku 2020. godine.

>> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Hašim Tači, koga strane službe povezuju sa visokim oblicima organizovanog kriminala, ratnim zločinima i ubistvima, za šta je pravosnažno osuđen i pred srpskim Sudom u Prištini tokom devedesetih godina, pozdravio je ovaj dogovor.

“Pozdravljam dogovor o stvaranju jedinstvene izborne liste albanskih stranaka u dolini Preševa, važno sredstvo za političko osnaživanje i zaštitu nacionalnih interesa. Takođe, čestitam vršiocu dužnosti ministra inostranih poslova Albanije Gentu Cakaju na podršci u ovom procesu”, napisao je Tači na društvenoj mreži Tviter.

Prethodno je Gent Cakaj, inače poreklom sa Kosova i Metohije, saopštio na društvenim mrežama da su lideri političkih partija Preševske doline odlučili da izađu sa jednom listom na izbore u Srbiji, piše "Jumedia".

Ranije, navodno nezavoljni odnosom vlasti prema pitanju Albanaca u Srbiji, skoro sve partije ove nacionalne manjine nisu učestvovale na prethodnim redovnim parlamentarnim izborima 2016. godine. Bojkot ipak nije bio potpun, pa je u izborima učestvovala Partija za demokratsko delovanje Rize Halimija. Među 250 poslanika u Skupštini Srbije, kao jedina poslanica predstavnica Albanaca, u ime te partija ušla je Ardita Sinani.

Na poslednjim izborima za Nacionalno veće Albanaca, telo koje zastupa interese albanske nacionalne manjine u Srbiji, učestvovalo je šest izbornih lista. Izbori su održani 4. novembra 2018. godine, a za predsednika Nacionalnog veća izabran je krajem novembra iste godine predsednik Partije za demokratsko delovanje Ragmi Mustafa.



PROČITAJTE JOŠ:Apel za zaštitu juga Srbije od nasilne albanizacije - KM NovineApel za zaštitu juga Srbije od nasilne albanizacije "Beograd tako, direktno ili indirektno, doprinosi, a u izvesnom smislu i finansijski potpomaže proces albanizacije juga Srbije" navode potpisnici ovog dramatičnog apela. Poštovana gospodo, Obraćamo vam se s molbom da, u granicama svojih ovlašćenja i mogućnosti, doprinesete zaštiti juga centralne Srbije od etničkog inženjeringa i nasilnog nametanja produkata velikoalbanske politike i ideologije.




PROČITAJTE JOŠ: Šćiprim Arifi, problematični državni službenik sa juga, najavljuje rat sa Srbijom! (VIDEO) - KM NovineŠćiprim Arifi, problematični državni službenik sa juga, najavljuje rat sa Srbijom! (VIDEO) Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi izjavio je da će se "ili cela Preševska dolina pripojiti Kosovu ili će Albanci koji u njoj žive nastaviti rat sa Srbijom".




PROČITAJTE JOŠ: EPS: Bujanovac i Preševo duguju dve milijarde dinara za struju - KM NovinePrivreda i građani Bujanovca i Preševa na ime utrošene električne energije EPS-u duguju gotovo dve milijarde dinara, saopštilo je danas to javno preduzeće koje je istovremeno najoštrije osudilo fizičke napade na montere Elektroprivrede Srbije u Vranju. Četvoro zaposlenih u "Elektrodistribuciji" Vranje napadnuti su juče u selu Veliki Trnovac, kod Bujanovca, prilikom pokušaja da sa elektromreže isključe nelegalne potrošače, preneli su lokalni mediji.




KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.