U ponoć ističe rok za uklanjanje spomenika

Izvor: Press, 15.Jan.2013, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponoć ističe rok za uklanjanje spomenika

Ukoliko ne bude uklonjen do datog roka, biće pokrenut prekršajni postupak protiv načelnika Opštinske uprave opštine Preševo. Inspekcija će doneti Zaključak o postupanju po rešenju, koji će definisati jasnu proceduru i rokove uklanjanja spomenika.
Po isteku tog roka, spomen obeležje će biti uklonjeno uz pomoć organa nadležnog za unutrašnje poslove ukoliko to bude potrebno, navodi Ministarstvo pravde.
Tači: Problem spomenika rešiti dijalogom Premijer Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Hašim Tači sastao se danas s predstavnicima Albanaca s juga Srbije, kojima je, povodom poziva srpskih vlasti da uklone spomenik bivšim pripadnicima OVPBM u Preševu, preneo da se problemi mogu rešavati jedino dijalogom.
Tači je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, tokom susreta sa političkim predstavnicima Albanaca iz Preševske doline, a povodom pretnje predstavnika institucija Srbije da će porušiti spomenik bivšim pripadnicima OVPMB u Preševu, izjavio da se problemi mogu rešavti jedino dijalogom.

Tokom razgovora Tači je predstavnike Albanaca sa procesom dijaloga s Beogradom. "Normalizacija odnosa Kosova i Srbije je u interesu dve države i iznad svega u interesu građana dve države. To će omogućiti bolje tretiranje srpske zajednice na Kosovu, odnosno albanske zajednice koja živi u Preševskoj dolini , kazao je Tači.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

U ponoć isitče rok za spomenik u Preševu

Izvor: Kurir, 15.Jan.2013

Po isteku tog zakonskog roka, postupiće se po Rešenju i ukloniti nezakonito postavljeno spomen obeležje, a uz pomoć organa nadležnog za unutrašnje poslove ukoliko to bude potrebno", ističe ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković..BEOGRAD - Ministarstvo pravde i državne uprave saopštilo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.