Trampovim pismom su sumnje otklonjene

Izvor: B92, 20.Dec.2018, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Trampovim pismom su sumnje otklonjene"

Pismo Donalda Trampa upućeno Hašimu Tačiju nedvosmisleno dokazuje da se sve vreme iza kulisa vodi tajna diplomatija koja vodi ka rešenju kosovskog problema.

To je ocenio predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

"Ako je neko imao dileme oko toga da li je istina da se stvari iza kulisa ubrzano privode kraju, ovim pismom su sumnje otklonjene", napisao je Jeremić na Tviteru, a preneo list Danas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u sutrašnjem broju.

Jeremić koji je biviši ministar spoljnih poslovao dodao je i da "predsednik Amerike ne bi pisao zvanično pismo na memorandumu Bele kuće u kome kaže da su pregovori nadomak okončanja da to nije tako".

Podsetio je da je u javnosti iznosio informacije o tajnim sastancima predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Kosova Hašima Tačija u Parizu, Njujorku i Rimu, kao i da je govorio o ulozi bivšeg britanskog premijera Tonija Blera u lobiranju za prihvatanje kocepta razgraničenja.

Jeremić je napisao da ga ni Vučić ni Tači nisu demantovali kada je objavljiva gde su se tajno sastajali i da su se njih dvojica za osvetu dogovorili da ga Tači spomene u SB UN.

Jeremić je za list to ocenio kao "vrlo providan" potez i upitao "otkud u SB UN priča o Kosovu, ako je pitanje izmešteno u EU".

Tači je govoreći o formiranju oružanih snaga Kosova u UN u ponedeljak u jednom trenutku kazao da "odluka Medjunarodnog suda pravde, na osnovu zahteva tadašnjeg ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića, jasno kao suza podvlači da proglašavanjem nezavisnosti Kosovo nije pogazilo medjunarodno pravo. Shodno tome neprikosnoveno je pravo Kosova da ima svoju vojsku".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.