Tačijevi disidenti formiraju novu stranku, DPK pred podelom

Izvor: Blic, 18.Dec.2013, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tačijevi disidenti formiraju novu stranku, DPK pred podelom

Priština - Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići i poslanik Fatmir Ljimaj, donedavni visoki funkcioneri Demokratske partije Kosova Hašima Tačija, odlučili su da formiraju novu stranku, javljaju danas prištinski mediji.

Ljimaj koji je do decembra 2012. godine obavljao funkciju prvog potpredsednika DPK, i Krasnići koji je bio generalni sekretar stranke, odlučili su da se povuku sa svih partijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << funkcija posle prošlogodišnjeg kongresa partije.

Krasnići je, kako prenose prištinski mediji, rekao da nema povratka u DPK uprkos pozivu koji im je preko potpredsednika stranke Hajredina Kučija uputio premijer i predsednik DPK Hašim Tači.

Krasnići je rekao da se neće pridružiti nijednoj drugoj partiji, već će sa Ljimajem i drugim nezadovoljnicima u DPK formirati novu stranku.

- Sada smo jasno kazali da se ne vraćamo u DPK, niti se približavamo DSK ili drugim partijama - rekao je Krasnići za dnevnik Zeri.

Politički analitičari u Prištini ocenjuju da se najveća partija kosovskih Albanaca, DPK, nalazi pred značajnom podelom. Tokom kampanje za lokalne izbore Krasnići i Ljimaj su otvoreno izašli protiv DPK, iako su formalno još članovi stranke.

Ljimaj je u Mališevu podržao Gradjansku incijativu Mališevo koja je uspela da pobedi na lokalnim izborima. Krasnići je podržao Građansku incijativu u Glogovcu, koja nije

imala zapažene rezultate na izborima. Ljimaj je takođe lobirao protiv kandidiata DPK za gradonačelnika Prizrena podržavajući koaliciju opozicione DSK i Demokratskog ujedinjenja. Kandidat DPK je pobedio u Prizrenu.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ljimaj i Krasnići napuštaju Tačija

Izvor: RTS, 18.Dec.2013

Donedavni visoki funkcioneri Demokratske partije Kosova Hašima Tačija, Jakup Krasnići i Fatmir Ljimaj odlučili su da formiraju novu stranku. ..Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići i poslanik Fatmir Ljimaj, donedavni visoki funkcioneri Demokratske partije Kosova Hašima Tačija, odlučili...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.