Tačijeva LAŽ o ISTORIJSKOM SPORAZUMU sa Beogradom

Izvor: Blic, 06.Jul.2017, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tačijeva LAŽ o ISTORIJSKOM SPORAZUMU sa Beogradom

Predsednik privremenih institucija na Kosovu Hašim Tači rekao je da će dijalog Beograda i Prištine biti uskoro gotov, uz istorijski sporazum dve strane. Međutim, izvor „Blica“ u vrhu vlasti kaže da dogovora još nema.

Tači je to najavio po povratku iz Brisela, gde je u ponedeljak posle skoro pola godine održan sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa prištinskim predstavnicima, uz posredovanje Federike Mogerini, šefice evropske diplomatije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Iako bi ovakva njegova izjava mogla da znači da je u Briselu napravljen korak napred u dijalogu, te da je da je neki načelni dogovor postignut, za „Blic“ u vrhu vlasti to demantuju.

- Ništa nije dogovoreno - izričit je izvor „Blica“ iz vrha vlasti.

Podsetimo, Vučić i Tači sastali su se u Briselu, posle čega je najavljeno da postoji mogućnost da se dijalog vodi na predsedničkom nivou. Vučić je rekao i da je dogovoren nastavak dijaloga i primena već postignutih dogovora, ali i da se formiranje Zajednice srpskih opština podrazumeva.

Takođe, precizirao je i da je za pripreme za nastavak dijaloga potrebno mesec i po dana, a dodao je i da na sastanku razmotren način kako dalje nastaviti dijalog i podvukao da je cilj da se ne samo ostvari normalizacija odnosa Beograda i Prištine već i da se dugoročno vidi kako rešiti i odnose Srba i Albanaca i u samoj centralnoj Srbiji i na Kosovu.

Poslednja runda dijaloga održana je u Briselu 1. februara. U međuvremenu, održali su se predsednički izbori u Srbiji i vanredni parlamentarni izbori na Kosovu. Zvanični Brisel je pauzu u dijalogu objašnjavao kao „uobičajnu proceduru tokom izbornog procesa“, ali i naglašavao da su „kontakti sa obe strane u dijalogu u toku“.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.