Tači želi nastavak dijaloga sa Beogradom: Samo tako jačamo državu

Izvor: Telegraf.rs, 03.Okt.2016, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači želi nastavak dijaloga sa Beogradom: Samo tako jačamo državu

Kosovski predsednik, Hašim Tači, rekao je danas tokom zvanične posete Tirani da će Priština nastaviti potpunu normalizaciju odnosa sa Beogradom, ocenjujući da je jedino rešenje nastavak dijaloga.

Prema rečima Tačija, normalizacija odnosa između Beograda i Prištine utiče i na regionalnu stabilnost i jačanje odnosa među državama u regionu, objavljeno je na njegovom sajtu.

– Mi smo posvećeni normalizaciji naših odnosa putem dijaloga, jer samo putem dijaloga >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << jačamo našu državu – objasnio je Tači dodajući i da važno da ceo region bude opredeljen za učlanjenje u Evropsku uniju.

Tači se tokom posete Albaniji sastao sa albanskim premijerom Edijem Ramom koji je takođe istakao da je regionalna saradnja "ključ mira, stabilnosti i razvoja u našem regionu".

Tači se sastao i sa albanskim predsednikom Bujarom Nišanijem koji je podrzao unapređenje dijaloga Beograda i Prištine kao ključnu stvar za normalizaciju odnosa kao i jačanja mira i stabilnosti u regionu, prenela je ATA.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Tači za nastavak dijaloga sa Beogradom: "Tako jačamo našu državu Kosovo"

Izvor: Blic, 03.Okt.2016

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je danas tokom zvanične posete Tirani da će Priština nastaviti potpunu normalizaciju odnosa sa Beogradom, ocenjujući da je jedino rešenje nastavak dijaloga...Prema rečima Tačija, normalizacija odnosa između Beograda i Prištine utiče i na regionalnu stabilnost...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.