Tači tvrdi da Haradinaj nije odlučivao o taksama

Izvor: RTS, 08.Jan.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači tvrdi da Haradinaj nije odlučivao o taksama

Predsednik Kosova Hašim Tači tvrdi da je potpredsednik vlade Enver Hodžaj inicirao uvođenje taksi na robu iz Srbije, a lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji predložio da iznose 100 odsto, tako da premijer Ramuš Haradinaj nije bio uključen u tu ideju, navode prištinski mediji.
"Hodžaj je inicirao taksu od 10 odsto, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao rezultat razvoja odnosa između Kosova i Srbije, a kasnije je Veselji predložio da one iznose 100 odsto", rekao je Tači.

Tači očekuje da će Hodžaj i Veselji o taksama razgovarati sa drugim članovima vladajuće koalicije i šefovima institucija.
Hodžaj je to inicirao, Veselji podigao na 100 odsto, a vlada je samo glasala. O taksama nisam razgovarao sa Haradinajem, jer nije bio uključen.
"Haradinaj i drugi su o tome glasali u vladi", kaže Tači, koji iskazuje spremnost da se razmotri odluka o taksama, ukoliko se otvori put konačnom sporazumu sa Srbijom, uz garancije Vašingtona.
Vlada Kosova je, međutim, poručila da ne menja stav o taksama.
"Stav vlade o taksama je jasan", poručeno je iz Haradinajevog kabineta.
Haradinajev ekonomski savetnih Haki Šatri je rekao da Tači nije razgovarao sa premijerom o taksama.
Tači bi trebalo da predstavlja interese kosovske države i nema nikakva ovlašćenja za promenu vladine odluke o taksama, izjavio je Šatri.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači otkrio čija je ideja taksa od 100%: Haradinaj samo glasao

Izvor: B92, 08.Jan.2019

Priština -- Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je zamenik premijera Enver Hodžaj inicirao ideju o uvođenju takse na proizvode iz Srbije...Kako kaže Tači, lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji je to podigao na 100 odsto, a Vlada i Ramuš Haradinaj su samo glasali o toj odluci..."Zamenik...

Nastavak na B92...

Haradinaj ponovio da je odluka o taksama legitimna

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Jan.2019

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je u utorak da je taksa od 100 odsto uvedena na robu iz Srbije i BiH odluka Vlade Kosova, da je ona legitimna i da je uvedena zato što je dovedena u opasnost nacionalna sigurnost Kosova, zato što je sprečena slobodna trgovina netarifnim barijerama, i zato što...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.