Tači traži povlačenje poternica i članstvo u Interpolu

Izvor: BKTV News, 19.Feb.2017, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači traži povlačenje poternica i članstvo u Interpolu

Kosovski predsednik Hašim Tači zatražio je od generalnog sekretara Interpola Jirgena Štoka da ta organizacija povuče poternice Srbije prema stanovnicima takozvanog Kosova.

Kako je preneo RTS,  on je poternice nazvao politički motivisanim. Tači se sastao sa Štokom na marginama Konferencije za bezbednost u Minhenu, navedeno je u saopštenju iz njegovog kabineta.

Tači je u razgovoru sa Štokom tvrdio da >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Kosovo ispunjava sve uslove za učlanjenje u Interpol.

"Mi imamo potrebu za Interpolom, ali i Interpol ima potrebu za Kosovom, za što bržim informisanjem", kaže Tači.

Generalni sekretar Interpola rekao je da očekuje da se "okončaju unutrašnje procedure" i da se započne razmatranje prijave Kosova za učlanjenje.

Inače, Tači je ranije najavio da će Kosovo još jednom aplicirati za članstvo u Unesku i Savetu Evrope.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Kandidatura Srbije

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Tači traži da Interpol povuče poternice i članstvo Kosova

Izvor: B92, 19.Feb.2017

Priština -- Kosovski predsednik Hašim Tači zatražio je od genseka Interpola Jirgena Štoka da ta organizacija povuče poternice Srbije prema stanovnicima Kosova...Kako kaže, te poternice su politički motivisane, preneo je RTS...Tači se sastao sa Štokom na marginama Konferencije za bezbednost...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.