Tači razočarao mecene sa Zapada

Izvor: Vesti-online.com, 11.Mar.2017, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači razočarao mecene sa Zapada

Nekorektni i nemoralni Zapad je počeo da uviđa da "ko s đavolom tikve sadi, o glavu mu se obijaju", kao i da njegovo zločinačko delovanje u Srbiji, ali i širom sveta, u eri moderne tehnologije neće proći nezapaženo, pa bar na ovim prostorima trenutno pokušava da izniveliše nepravdu koju je naneo i donese malo stabilnosti - ali da li će mu to uspeti, to ćemo tek videti. Tako, na primer, neimenovani diplomata sa Zapada ističe da su potezi takozvanog kosovskog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Hašima Tačija oko formiranja kosovske vojske izazvali veliko razočaranje, podvlačeći da se to ne odnosi samo na ambasadore zapadnjačkih zemalja u Prištini, već i na zapadnjačke prestonice, uključujući i Vašington i Brisel.

Diplomata je naveo da su američki zvaničnici u NATO-u ljuti zbog inicijative Hašima Tačija za transformaciju bezbednosnih snaga Kosova u vojsku na osnovu zakona, bez saglasnosti američkih i NATO saveznika, prenosi RTS pozivajući se na prištinski "Koha ditore".

Tači je u petak najavio da će podneti ostavku na mesto predsednika ako Skupština ne glasa za zakon za transformaciju KBS-a u vojsku.

Predsedništvo skupštine je Tačijev predlog zakona prosledilo vladi, koja je saopštila da u formiranju vojske neće postupati mimo ustava Kosova i bez dogovora sa glavnim međunarodnim saveznicima.

Kako se navodi u tekstu, Tači je pod velikim međunarodnim pritiskom zbog pokrenute inicijative koju je oberučke prihvatio predsednik skupštine Kadri Veselji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.