Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Okt.2018, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači preti smenom Haradinaju

Predsednik Kosova Hašim Tači je danas na konferenciji za medije pripretio premijeru Kosova Ramušu Haradinaju smenom sa funkcije ako ne bude „korigovao“ stavove i izjave o korekciji granica kao mogućem rešenju za sporazum o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

"Pozivam premijera da bude racionalniji i odgovorniji u svojim izjavama koje su u vezi sa dijalogom,“ rekao je Tači.

Prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je danas Haradinaj izjavio da je ideja o korekciji granica kao rezultat dijaloga sa Srbijom mrtva i pri tome izrazio saučešće predsedniku Tačiju što njegova ideja nije uspela.

Tači je na to na konferenciji za medije izjavio kako "dijalog nije umro,“ i ponovo pozvao premijera da vodi računa o izjavama koje daje.

"Siguran sam da premijer ima potrebu da koriguje svoju izjavu i stavove o procesu dijaloga,“ rekao je kosovski predsednik.

Tači je rekao kako se borba sa Beogradom odvija za stolom u Briselu i za to Kosovo ima podršku EU i SAD i dodao kako je od premijera očekivao mnogo racionalniji i odgovorniji pristup.

„Naše pozicije nisu večne, predsednici i premijeri mogu da se menjaju, oni dolaze i odlaze, a pogotovu se mogu promeniti oni koji se ne poprave", poručio je Tači.

Prema njemu današnja izjava Haradinaja o smrti ideje korekcije pokazuje da je ili duhovit ili da čuva svoju stolicu.

„Od premijera sam očekivao da bude racionalniji i odgovorniji kada daje izjave u vezi sa dijalogom. Ozbiljan čovek ne govori svakodnevno o ratovima i tragedijama, već o reformama“, dodao je Tači.

Kosovo će istrajati na pitanju pripajanja Preševske doline, a to je, veruje Tači, moguće ukoliko bude jedinstvenog stava.

Predsednik Kosova je na konferenciji za medije govorio i o zloupotrebama lista veterana OVK i naveo da će taj slučaj biti ispitan do kraja.

Prema njemu OVK nije imala više od 12 hiljada boraca pod oružjem, dok je Haradinaj ranije govorio da je samo u predelu Dukađinija (Metohije) bilo između 50 i 60 hiljada pripadnika OVK.

„Zloupotreba liste veterana treba da se istraži do kraja. Svi mi znamo da nije bilo više od 12.000 veterana“, kazao je Tači.

Predsednik smatra da premijer Haradinaj žrtvuje Preševsku dolinu samo zarad jednog čoveka, ne pominjući njegovo ime ali aludirajući na Milana Radojčića, sa kojim je Haradinaj u prijateljskim odnosima.

„Ne mogu da žrtvujem ‘Preševsku dolinu’ zbog jednog čoveka na Severu,“ rekao je Tači.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači pozvao Haradinaja da koruguje svoje izjave o dijalogu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Okt.2018

Predsednik Kosova Hašim Tači je danas na konferenciji za medije pripretio premijeru Kosova Ramušu Haradinaju smenom sa funkcije ako ne bude „korigovao“ stavove i izjave o korekciji granica kao mogućem rešenju za sporazum o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije. "Pozivam premijera da bude racionalniji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Tači prijeti Haradinaju smjenom sa funkcije

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Okt.2018

PRIŠTINA - Predsjednik Kosova Hašim Tači je na konferenciji za medije priprijetio premijeru Kosova Ramušu Haradinaju smjenom sa funkcije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.