Tači pozvao Rusiju da prizna Kosovo

Izvor: RTS, 20.Feb.2017, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači pozvao Rusiju da prizna Kosovo

Kosovski predsednik Hašim Tači poručio je Moskvi da odnose sa Kosovom "vidi dalje od interesa Srbije" i ne upoređuje ih sa Krimom, prenosi RTK 2.
"Rusija treba da prizna Kosovo i time olakša teret koji ima Srbija", rekao je Tači na skupu parlamentarnih odbora spoljnih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Prištini i pozvao i preostale zemlje EU koje nisu priznale nezavisnost da to učine.

Kako kaže Tači, proglašenje nezavisnosti Kosova nije bilo jednostrano, već je bilo kordinisano sa međunarodnim partnerima.
Na skupu učestvuju parlamentarci iz više evropskih država, kao i Turske, a diskutuje se o evropskim integracijama, regionalnoj saradnji, migracionoj krizi i borbi protiv terorizma i radikalizma.
Tači je pozvao i Španiju da "što pre prizna Kosovo" uz poruku da Španija "nije Miloševićeva Srbija, niti je Kosovo Katalonija".
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Terorista i ratni zločinac Tači poručio Moskvi da treba da prizna Kosovo

Izvor: Vostok.rs, 20.Feb.2017

Terorista i ratni zločinac, a kako ga pojedini mediji i političari nazivaju "predsednik" Hašim Tači poručio je Moskvi da odnose sa Kosovom „vidi dalje od interesa Srbije“ i ne upoređuje ih sa Krimom, prenosi RTK 2.. . „Rusija treba da prizna Kosovo i time olakša teret koji ima Srbija“,...

Nastavak na Vostok.rs...

Tači: Vreme je za drugačiju retoriku među susedima

Izvor: N1 televizija, 20.Feb.2017

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je u Prištini na Samitu parlamentarnih spoljnopolitičkih odbora zemalja Evrope da je ponosan na ogroman napredak koji je Kosovo postiglo za prvih devet godina nezavisnosti i dodao da je došlo vreme za drugačiju retoriku među susedima, kako bi se izgradila bolja...

Nastavak na N1 televizija...

Thaci pozvao Rusiju da prizna Kosovo

Izvor: SandzakPress.net, 20.Feb.2017

Kosovo, Rusija – ‘Moskva treba priznati Kosovo i time olakšati teret koji ima Srbija’, rekao je predsjednik Kosova. Predsjednik Kosova Hashim Thaci poručio je Moskvi da odnose s Kosovom “vidi dalje od interesa Srbije” i ne upoređuje ih s Krimom, prenosi RTK 2. “Rusija treba priznati Kosovo...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.