Tači pozvao Kurtija da preuzme njegovu odluku o mandataru

Izvor: RTS, 18.Jan.2020, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači pozvao Kurtija da preuzme njegovu odluku o mandataru

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je potpisao odluku o davanju mandata za formiranje nove kosovske vlade Aljbinu Kurtiju, i pozvao ga da, kada bude spreman, dođe i preuzme je.
Tači je naveo da blokada kosovskih institucija ne može da se nastavi.

"Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neće dugo biti blokirano, razmotrićemo sve političke prilike i političke varijante koje stranke imaju radi poštovanja volje građana. Moramo poštovati sve građane koji su glasali, a ja i dalje čvrsto verujem da ćemo nastaviti da ispunjavamo zadatke", naveo je Tači.
Podsetio je da je sa Kurtijem već razgovarao o formiranju vlade i da je to bio sastanak dobre volje.
Tači, kako prenose mediji u Prištini, poziva Aljbina Kurtija da preuzme potpisanu odluku kojom mu je dodelio manadat za premijera.
"Moj potpis za mandat stoji na mom stolu", rekao je Tači.
Smatra da je volja za bržim kretanjem veća od držanja kao taoca glasova ljudi.
"Ako Kurti ne prihvati i nije spreman da donese odluku o upravljanju, onda je može odbiti", zaključio je Tači.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"KADA BUDEŠ SPREMAN, DOĐI" Tači potpisao odluku o davanju mandata Kurtiju

Izvor: Blic, 18.Jan.2020

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je potpisao odluku o davanju mandata za formiranje nove kosovske vlade lideru Pokreta "Samoopredeljenje" Aljbinu Kurtiju, i pozvao ga da kada bude spreman, dođe i preuzme je.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.