Izvor: Blic, 09.Nov.2016, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači pozvao Evropsku uniju da stane uz Kosovo

Hašim Tači pozvao je danas Evropsku uniju da bude jasno uz Kosovo koje se sada suočava sa mnogim izazovima koji zahtevaju ozbiljan rad, prenose prištinski mediji.

Kako prenosi Koha ditore, on je prokomentarisao Izveštaj o napretku Kosova, ali kako je rekao izveštaj se fokusira na nedostatke i kritike.

- Kosovo se suočava sa mnogim izazovima koji zahtevaju ozbiljan rad za njihovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prevazilaženje. Ali nećemo prihvatiti da se naši građani tretiraju nejednako. Nažalost, EU u odsustvu jedinstva unutar nje nastavlja da se bavi Kosovom nejednako u odnosu na ostale zemlje koje teže članstvu u uniji - rekao je Tači.

Prema njegovim rečima, Kosovo ostaje jedina izolovana zemlja na zapadnom Balkanu čije članstvo u EU ostaje i dalje veoma neizvesno.

- Uprkos ovim gorkim saznanjima, građani Kosova nemaju dilemu u pogledu ostvarenja naše vizije za članstvo u EU. Mi smo jasni i ne odustajemo. Ali sada je vreme da EU bude jasna prema Kosovu - rekao je Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.