Tači pozdravio imenovanje Palmera za predstavnika SAD za Zapadni Balkan

Izvor: Beta, 31.Avg.2019, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači pozdravio imenovanje Palmera za predstavnika SAD za Zapadni Balkan

Predsednik Kosova Hašim Tači čestitao je danas imenovanje Metjua Palmera za specijalnog predstavnika SAD za Zapadni Balkan i pozdravio pojačanu ulogu Amerike."Pozdravljam pojačanu ulogu SAD-a u ingegrisanju Kosova i našeg celog regiona u evroatlantski klub nacija", napisao je Tači na svom Tviter nalogu.Američki državni sekretar Majk Pompeo imenovao je juče visokog zvaničnika Stejt departmenta Metjua Palmera za svog specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan.Palmer će nastaviti da obavlja dužnost zamenika pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Analitičari u SAD: Imenovanje Palmera pokazuje interesovanje Trampove administracije, ali su ciljevi i dalje nejasni

Izvor: VOA, 31.Avg.2019

Imenovanje Metjua Palmera za specijalnog predstavnika državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan pokazuje veće interesovanje američke administracije za region, ali ostavlja otvoreno pitanje da li je cilj da ubrza rešavanje pitanja Kosova i podrži rešenja koja su ocenjena kao rizična, kažu za Glas...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.