Tači ponovo predsednik DPK

Izvor: RTS, 27.Jan.2013, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači ponovo predsednik DPK

Kongers DPK ponovo izabrao Hašima Tačija za predsednika stranke. Održavanje kongresa DPK obeležio izostanak tri osnivača stranke, dvojice iz redova bivše Oslobodilačke vojske Kosova.

Aktuelni kosovski premijer Hašim Tači ponovo je izabran za predsednika Demokratske partije, najveće stranke kosovskih Albanaca.

Drugog dana kongresa stranke u Prištini delegati su glasali javno. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Samo jedan od više od 700 delegata je glasao protiv reizbora Tačija na mesto predsednika DPK.

Tači nije imao protiv kandidata za mesto predsednika.

Zahvalivši se delegatima na reizboru za predsednika, Tači je rekao da je u minulih 13 godina stranka prolazila kroz izazove i bila pred teškim odlukama.

Kazao je da je ubeđen da će sa njegovim vođstvom DPK pobediti i na narednim lokalnim i opštim izborima na Kosovu.

Održavanje kongresa DPK obeležio je izostanak tri osnivača stranke, dvojice iz redova bivše Oslobodilačke vojske Kosova.

Do ovog kongresa generalni sekretar partije i predsednik kosovske skupštine Jakup Krasnići je odbio da učestvuje na skupu zbog neprihvatanja njegovog predloga da održavanje kongresa bude odloženo dok se ne razjasni sudbina Fatmira Ljimaja, trenutno u pritvoru zbog optužbi za ratne zločine u selu Klečka tokom rata na Kosovu.

Ljimaj je bio član predsedništva stranke. Poput Krasnićija, zbog neslaganja sa rukovođenjem u DPK-u, kongresu stranke nije prisustvovao ni Hidajet Hiseni, takođe osnivač.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tači ponovo predsednik DPK

Izvor: S media, 27.Jan.2013

Aktuelni kosovski premijer Hašim Tači ponovo je izabran za predsednika Demokratske partije, najveće stranke kosovskih Albanaca...Drugog dana kongresa stranke u Prištini delegati su glasali javno. Samo jedan od više od 700 delegata je glasao protiv reizbora Tačija na mesto predsednika DPK...Tači...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.