Izvor: S media, 03.Maj.2013, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači podržava dolazak Aleksandra Vučića na Kosovo

Premijer Kosova Hašim Tači pozdravio je danas dolazak prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića na Kosovo kako bi u razgovoru s tamošnjim Srbima uticao da oni prihvate sporazum iz Brisela o normalizaciji odnosan Beograda i Prištine.

Tači je na konferenciji za novinare u Prištini s bivšim albanskim premijerom Pandelijem Majkom rekao da je dolazak Vučića na Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u funkciji prihvatanja sporazuma od strane Srba sa severa.

"To je angažovanje u okviru olakšavanja i ubedjivanja Srba sa severa da je taj sporazum jedino rešenje za njihovu budućnost. Zbog toga mi treba da podržimo sve koji mogu da utiču i ubede ljude da prihvate sporazum", rekao je Tači.

Kosovski premijer je još jednom istakao da sporazum o normalizaciji odnosa izmedju Kosova i Srbije ima za cilj evropeizaciju regiona.

Kako je ranije najavljeno, Vučić bi trebalo da boravi na Kosovu od 7. do 12. maja kako bi u razgovoru sa Srbima koji tamo žive pokušao da im objasni detalje sporazuma iz Brisela i uticao da ga oni prihvate.



Briselski sporazum menja se na štetu Srbije: Kroz dokument o implementaciji uvode se novi uslovi
Opširnije OVDE

GRAĐANI SRBIJE ZA BRISELSKI SPORAZUM: Ubedljiva većina za odluku koja nas vodi brže u Evropu Opširnije OVDE

(Beta)

Foto: Beta, Council of the EU/Ćristos DOGAS/DS
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Vučićev dolazak na Kosovo u funkciji prihvatanja sporazuma

Izvor: Kurir, 03.Maj.2013

On je rekao da je dolazak Vučića na Kosovo u funkciji prihvatanja sporazuma od strane Srba sa severa..PRIŠTINA - Prištinski premijer Hašim Tači pozdravio je u petak dolazak prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića na Kosovo kako bi u razgovoru s tamošnjim Srbima uticao da oni prihvate...

Nastavak na Kurir...

Tači podržava dolazak Vučića na Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2013, 00:43

Premijer Kosova Hašim Tači pozdravio je danas dolazak prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića na Kosovo kako bi u razgovoru s tamošnjim Srbima uticao da oni prihvate sporazum iz Brisela o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tači podržava dolazak Vučića na sever Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2013

Kosovski premijer Hašim Tači je podržao dolazak prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića na sever Kosova. Tači je na zajedničkoj konferenciji za medije sa bivšim albanskim premijerom Pandeli Majkom rekao da je dolazak Vučića na Kosovo u funkciji prihvatanja sporazuma od strane...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.