Tači osudio govor mržnje protiv Izraela

Izvor: Blic, 19.Sep.2017, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači osudio govor mržnje protiv Izraela

Predsednik Kosova Hašim Tači osudio je danas podstrekački govor kandidata Pokreta Samoopredeljenje za gradonačelnika Orahovca protiv izraelskog naroda i države. Tači je rekao da su takve izjave neprihvatljive.

"Izjave na etničkoj, verskoj i kulturološkoj osnovi upućene protiv izraelskog naroda i države, koja je podržavala Kosovo u svim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << periodima, neprihvatljive su", rekao je Tači.

Tači je rekao da su izjave zvaničnika Samoopredljenja suprotne kosovskoj tradiciji i kulturi, i pozvao sve da se distanciraju od govora mržnje.

Ambasada Izraela je danas zatražila od prestavnika kosovskih institucija da se ograde od govora mržnje kandidata za gradonačelnika Orahovca.

Kandidat Samoopredeljenja za gradonačelnika Orahovca Visar Korenica je na svom fejsbuk profilu rekao da će država Izrael nestati sa lica zemlje, prenela je Gazeta Ekspreš.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.