Tači osudio ekstremiste na Kosovu

Izvor: B92, 07.Avg.2014, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači osudio ekstremiste na Kosovu

Priština -- Premijer kosovske vlade Hašim Tači saopštio je da Kosovo neće biti plodna zemlja za radikalne islamiste i ekstremiste.

Prema njegovim rečima, Kosovo nikada ranije nije bilo slobodnije nego danas i građani nikada ranije nisu bili slobodnji nego sada da sprovode svoja prava i sloboda, ukljucujuci i slobodu veroispovesti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Ipak zabrinut sam da nekoliko pojedinaca pokušava da zloupotrebi ovo pravo sa ciljem da promovišu stvari koje ne pripadaju našim pravim nacionalnim i civilizacijskim vrednostima. Ova insistiranja na dominaciji jednih nad drugima stvorili su tenzije u našem drustvu, posebno poslednjih godina", napisao je Tači.

On tvrdi da Kosovo nikada neće biti plodna zemlja za radikalne islamiste i ekstremiste "koji pokušavaju da promene jasne ciljeve evroatlanskog društva, države i naše nacije".

"Mržnji ili netrpljivosti prema manjinama, tendenciji da se uvoze strani fenomeni kao što je antisemitizam ili verski radikalizam, suprotstavićemo se svim kapacitetima države i zakona. Neprijatelji demokratije i zapadnih civilizacijskih vrednosti neće naći uporište u našoj otadžbini", naveo je Tači.

Ova izjava premijera u odlasku usledila je posle utvrđivanja više slučajeva da su Albanci sa Kosova odlazili u rat u Siriji i promovisali islamski radikalizam i esktremizam.

Ranije je lider Alijanse za budućnost Kosova i nominovani kandidat za novog premijera Ramuš Haradinaj, za ljude koji šalju Albance u Siriji i promovišu verski islamski radikalizam i ekstremizam rekao da su "fekalije našeg naroda".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I Tači osudio radikalne islamiste i ekstremiste na Kosovu

Izvor: Blic, 07.Avg.2014

Priština - Premijer kosovske vlade u odlasku Hašim Tači putem socijalne mreže Fejsbuk saopštio je danas da Kosovo neće biti plodna zemlja za radikalne islamiste i ekstremiste. ..Prema njegovim rečima, Kosovo nikada ranije nije bilo slobodnije nego danas i građani nikada ranije nisu bili slobodnji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.