Četvrtak, 07.08.2014.

16:00

Tači osudio ekstremiste na Kosovu

Premijer kosovske vlade Hašim Tači saopštio je da Kosovo neće biti plodna zemlja za radikalne islamiste i ekstremiste.

Izvor: Tanjug

Default images

Prema njegovim rečima, Kosovo nikada ranije nije bilo slobodnije nego danas i građani nikada ranije nisu bili slobodnji nego sada da sprovode svoja prava i sloboda, ukljucujuci i slobodu veroispovesti.

"Ipak zabrinut sam da nekoliko pojedinaca pokušava da zloupotrebi ovo pravo sa ciljem da promovišu stvari koje ne pripadaju našim pravim nacionalnim i civilizacijskim vrednostima. Ova insistiranja na dominaciji jednih nad drugima stvorili su tenzije u našem drustvu, posebno poslednjih godina", napisao je Tači.

On tvrdi da Kosovo nikada neće biti plodna zemlja za radikalne islamiste i ekstremiste "koji pokušavaju da promene jasne ciljeve evroatlanskog društva, države i naše nacije".

"Mržnji ili netrpljivosti prema manjinama, tendenciji da se uvoze strani fenomeni kao što je antisemitizam ili verski radikalizam, suprotstavićemo se svim kapacitetima države i zakona. Neprijatelji demokratije i zapadnih civilizacijskih vrednosti neće naći uporište u našoj otadžbini", naveo je Tači.

Ova izjava premijera u odlasku usledila je posle utvrđivanja više slučajeva da su Albanci sa Kosova odlazili u rat u Siriji i promovisali islamski radikalizam i esktremizam.

Ranije je lider Alijanse za budućnost Kosova i nominovani kandidat za novog premijera Ramuš Haradinaj, za ljude koji šalju Albance u Siriji i promovišu verski islamski radikalizam i ekstremizam rekao da su "fekalije našeg naroda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: