Tači odlikovao Mekejna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2017, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači odlikovao Mekejna

Predsednik Kosova, Hašim Tači primio je danas američkog senatora Džona Mekejna koga je odlikovao "Ordenom slobode" za njegov doprinos slobodi i nezavisnosti Kosova.

Kosovski predsednik je, uručujući priznanje senatoru Mekejnu za zasluge za nezavisnost Kosova, rekao da je on bio glas Kosova onda kada se taj glas nije mogao čuti, preneli su prištinski mediji.

"U najtežim danima za naš narod >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pronašli smo inspiraciju u vašem primeru. Vi ste postali naš glas kada mi nismo imali glasa, vi ste vašim radom i zalaganjem dokazali da sloboda nije privilegija jakih, već osnovno pravo svakog čoveka, svakog naroda", rekao je Tači.

Senator Mekejn je rekao da je počastvovan što mu je dodeljeno tako visoko priznanje, kao sto je "Orden slobode" i obećao je da će raditi na tome da Kosovo ostane demokratska zemlja.

“Veoma sam počastvovan ovim odlikovanjem, ali sam takođe i ponosan. Godinama nakon konflikta, borbe i tragedije, vidim da je napravljen napredak u funkcionalnoj demokratiji, zakonodavstvu, organizovani su fer i slobodni izbori, na šta je narod Kosova veoma ponosan. Podneli ste mnoge žrtve, ali vas uveravam da ću ja nastaviti sa naporima da SAD i druge države još više učine da Kosovo ostane slobodno, demokratsko i lepo kao danas“, rekao je senator Mekejn.

Mekejn je u Predsedništvo Kosova došao u pratnji ambasadora SAD u Prištini Grega Delavija.

Američki senator se u četvrtak u Prištini sastao sa predsednikom Skupštine Kosova Kadri Veselijem i premijerom Isom Mustafom i održao govor poslanicima na svečanoj sednici Skupštine Kosova.

Iz Prištine Mekejn danas odlazi u posetu Albaniji, a u okviru balkanske turneje ove nedelje posetio je Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.