Tači obezbedio podršku za Specijalni sud

Izvor: Večernje novosti, 22.Jul.2015, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači obezbedio podršku za Specijalni sud

Predsednik Demokratske partije Kosova Hašim Tači uspeo je na današnjem sastanku sa poslaničkom grupom te stranke da obezbedi podršku za formiranje Specijalnog suda za ratne zločine OVK, objavili su danas prištinski mediji.Sastanak poslaničke grupe odmah je napustio Nait Hasani, koji je bio jedan od sedam poslanika DPK koji su glasali protiv osnivanja suda i zbog kojih glasanje u prvom pokušaju nije uspelo, navodi izvor iz DPK.Isti izvor je rekao i da će Specijalni sud sledeće nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << biti ponovo stavljen na glasanje u kosovskom parlamentu."Tači je obezbedio glasove tako što je uzeo potpis svakog poslanika pojedinačno kojim potvrđuje da će glasati za osnivanje Specijalnog suda na zasedanju parlamenta sledeće nedelje", rekao je izvor iz DPK.Lider DPK, posle sastanka sa poslaničkom grupom, nije želeo da iznosi detalje razgovoraOn je dodao da Skupština Kosova ima međunarodnu obavezu da glasa za formiranje Specijalnog suda za zločine bivše Oslobodilačke vojske Kosova i da će taj sud uskoro i biti formiran.Tači je rekao i da neće biti odmora za poslanike dok Sud ne bude formiran.Portal lista "Zeri", pozivajući se na izvor koji je bio na sastanku, navodi da je Tači "zapretio" poslanicima da je, ukoliko ne glasaju za osnivanje Specijalnog suda, spreman da podnese ostavku na partijsku funkciju.Kosovski parlament 29. juna nije ima većinu za amandmane na Ustav Kosova, jer je sedam poslanika DPK bilo protiv, dva su bila uzdrzana, a četiri poslanika te stranke nisu prisustvovala zasedanju.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Tačijev izbor: Specijalni sud, ili ostavka

Izvor: RTS, 22.Jul.2015

Predsednik Demokratske partije Kosova Hašim Tači nije uspeo da obezbedi podršku poslanika svoje stranke za formiranje specijalnog suda za ratne zločine OVK, uprkos ozbiljnim pritiscima i teškim rečima koje na njegov račun poslednjih sedmica dolaze sa Zapada. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.