Tači o ujedinjenju s Preševskom dolinom

Izvor: B92, 10.Okt.2018, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači o ujedinjenju s "Preševskom dolinom"

Priština -- Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je danas da postoji realna mogućnost ujedinjenja "Preševske doline sa Kosovom".

Kako je naveo, time bi se, a u okviru dijaloga Beograda i Prištine, realizovalo "legitimno pravo" građana Preševa, Medveđe i Bujanovca.

On je na svom Fejsbuk profilu napisao da je imao sastanke sa predstavnicima iz akademskog sveta, biznisa, studentima, predstavnicima civilnog društva i novinarima, uglavnom iz Preševske doline, a da je glavna tema razgovora bilo pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca.

Kako prenosi RTK2, Tači je dodao da će na konferenciji Frankofonije u Jerevanu u Jermeniji govoriti o mogućnosti korekcije granica, sa mogućnošcu ujedinjenja Preševske doline sa Kosovom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.