Tači o korekciji granica: Kad budem čuo bolju ideju...

Izvor: B92, 16.Okt.2018, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači o korekciji granica: Kad budem čuo bolju ideju...

Priština -- Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio da nije čuo bolju ideju od njegove o "korekciji granica", kada je reč o zaključenju normalizacije odnosa sa Beogradom.

Na pitanje da li je spreman da povuče svog predlog o "granicama", u korist nacionalnog konsenzusa, Tači je odgovorio: "Kada budem čuo bolje ideje, razmotriću to". Tači je istakao da je njegov cilj da Kosovo bude jedinstveno i da se "dijalog dogodi".

"Snažno podržavam korekciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << granice. Nema međusobnog priznavanja bez definisanja granice", zaključio je kosovski predsednik, koji svoj predlog o "korekciji granica" opisuje kao "ustavan, zakonit i nesporan".

Govoreći o formiranju vojske Kosova, Tači je rekao da za to nije zaslužan premijer Ramuš Haradinaj, niti njegovi nedavni sastanci sa američkim zvaničnicima, prenose danas prištinski mediji.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.