Tači o boravku u Americi

Izvor: JUGpress.com, 29.Sep.2018, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači o boravku u Americi

PRIŠTINA

Predsednik Kosova Hašim Tači, danas je u Prištini,  posle povratka iz SAD, rekao, “Posle susreta sa predsednikom SAD Donaldom Trampom i drugim zvaničnicima te države, i sa drugim političkim vodjama i svetskim diplomatama ,  dobio sam podršku od svih njih za učlanjenje Kosova u Interpol, viznu liberalizaciju , a pogotova za osnivanje Vojske Kosova”.

Tači tvrdi i da je “svima >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << njima predstavio zahtev Albanaca Preševa, Bujanovca i Medvede za pripajanje Kosovu, i da ćemo time postići krajnji dogovor i uzajamno priznavanje izmedju Kosova i Srbije”.

Na pitanje novinara o sutrašnjem protestu Pokreta Samoopredeljenja, koji je zakazan sa motom protiv Tačija i podele Kosova , rekao je “Ja stalno snažno govorim da sam protiv podele Kosova, protiv razmene teritorije, protiv Zajednice srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima, i da sam istovremeno za pripajanje Preševske doline Kosovu. Tako da je jasno je da njihov sutrašnji protest ustvari protivljenje pripajanja Preševske doline Kosovu”, rekao je Tači .

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.