Tači nudi ambasadu Izraelu u zamenu za priznanje?

Izvor: Mondo, 22.Sep.2018, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači nudi ambasadu Izraelu u zamenu za priznanje?

Izraelski list Džeruzalem post (JP) preneo je da je kosovski predsednik Hašim Tači izjavio da bi otvorio kosovsku ambasadu u Jerusalimu u "zamenu" za izraelsko priznavanje Kosova.

Foto: MONDO, Mario Milojević

U vesti, koju su preneli i drugi izraelski mediji, Džeruzalem post se poziva na prištinsku agenciju Kosova pres, koja navodi da je Tači to kazao u intervjuu televiziji "Vizion Plus" u Albaniji, koji je emitovan prošle noći.

"Ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bi Izrael priznao Kosovo, ja bih otvorio kosovsku ambasadu u Jerusalimu", rekao je Tači.

Rama: Pričao sam sa Tačijem, ali ništa ne znam

Navodi se da je on dodao, u vezi s odlukom predsednika SAD Donalda Trampa da prebaci ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, da "Kosovo nikada ne bi glasalo protiv američkih interesa.

"Odnosi Republike Kosova sa SAD su izvanredni. Ja sam se sastao sa predsednikom Trampom i njegov pristup nama isti je kao i u slučaju prethodnog predsednika. SAD stopostotno podržavaju budućnost Kosova", tvrdi Tači.

Na sajtu albanske televizije "Vizion Plus" može se pročitati deo intervjua koji je Tači dao novinaru Sokolju Balji, u emisiji "Real story", u kojem ponavlja da je korekcija granica jedini način da Srbija prizna Kosovo i da ona ne uključuje pristupanje Prešava, Medveđe i Bujanovca Kosovu, ali ni to da severni deo Kosova bude deo Srbije.

Deo koji se tiče odnosa sa Izraelom na sajtu te televizije nije moguće pronaći.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Tači nudi ambasadu u Jerusalimu u zamenu za priznanje"

Izvor: B92, 22.Sep.2018

Izraelski list Džeruzalem post preneo je da je kosovski predsednik Hašim Tači izjavio da bi otvorio kosovsku ambasadu u Jerusalimu u "zamenu" za priznavanje KiM..U vesti, koju su preneli i drugi izraelski mediji, Dzeruzalem post se poziva na prištinsku agenciju Kosova pres, koja navodi da je Tači...

Nastavak na B92...

IZRAELSKI MEDIJI: Tači nudi ambasadu u Jerusalimu u zamenu za priznanje Kosova

Izvor: Večernje novosti, 22.Sep.2018

Izraelski list Džeruzalem post (JP) preneo je da je kosovski predsednik Hašim Tači izjavio da bi otvorio kosovsku ambasadu u Jerusalimu u "zamenu" za izraelsko priznavanje Kosova. Izraelski list Džeruzalem post (JP) preneo je da je kosovski predsednik Hašim Tači izjavio da...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.