Izvor: RTS, 16.Jul.2020, 22:22

Tači nakon ispitivanja u Hagu: Nisam počinio nijedan zločin

Kosovski predsednik Hašim Tači protiv kojeg je podignut predlog optužnice za ratne zločine na Kosovu, izjavio je da "nije počinio nijednu vrstu zločina i da je rat Oslobodilačke vojske čist".
Hašim Tači je rekao da je završio svoje svedočenje u Hagu pred tužiocem Specijalizovanih veća.
"Veoma mi je drago što sam četiri dana zaredom imao priliku da dam svoja pojašnjenja o svim pitanjima koja se tiču moje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << aktivnosti tokom ratnog perioda, a tokom ova četiri dana pokušao sam da razjasnim i pružim informacije o mojim odgovornostima tokom rata", rekao je Tači, a prenose prištinski mediji.
"Imali smo produktivne sesije. Sada je na tužiocu i sudiji da ocene moj iskaz nepristrasno i otvoreno. Ako to učine profesionalno, lako mogu da zaključim da nisam počinio nijedan navodni zločin. Naša borba je bila fer jer je bila borba za slobodu", dodao je Tači.
Predlog optužnice protiv njega nazvao je novim pisanjem istorije, te da se radi o "pokušajima narušavanja NATO humanitarne intervencije".
Takođe je izjavio da tokom ova četiri dana nije ispitivan o navodima iz izveštaja Dika Martija.
"Nemam pravo da pričam ili dajem bilo kakve informacije o svom svedočenju već četiri dana. Mogu da potvrdim da me do danas ni u jednom slučaju nisu pitali o tim navodima", završio je Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tači: Tokom četiri dana dao sam informacije o svojim odgovornostima tokom rata

Izvor: Danas, 16.Jul.2020

Predsednik Kosova Hašim Tači danas je, posle osam sati saslušanja, napustio zgradu Specijalnog tužilaštva u Hagu i izjavio da je odgovorio na sva pitanja specijalnog tužilaštva za vreme rata na Kosovu i posle toga za period koji pokriva mandat Specijalnog tužilaštva.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.