Tači ide u SAD; Ko ohrabruje?

Izvor: B92, 23.Feb.2020, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači ide u SAD; Ko ohrabruje?

Predsednik Kosova Hašim Tači otputovao je u Sjedinjene Američke Države gde će se sastati sa visokim zvaničnicima američke administracije, prenosi Indeks Onlajn.

Portal ističe da su SAD fokusirane na postizanje konačnog sporazuma između Srbije i Kosova kao i na trasiranje puta za strana ulaganja i ekonomski razvoj, prenosi KosovoOnline.

Pre puta u SAD, Tači je rekao da je zadovoljan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer su SAD posvećene Kosovu, miru, stabilnosti i prosperitetu celog regiona.

“Vođstvo predsednika Trampa, podrška sekretara Pompea i direktan angažman specijalnog izaslanika Grenela nas ohrabruju”, rekao je Tači.

Kako je najavljeno, Tači će u Vašingtonu učestvovati na dve debate na temu dešavanja na Kosovu i u regionu – na Institutu "Brokings" i u Atlantskom savetu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.