Tači ide kod pape, pa kod Pensa da traži pomoć SAD

Izvor: B92, 26.Sep.2017, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači ide kod pape, pa kod Pensa da traži "pomoć" SAD

Priština -- Kosovski predsednik Hašim Tači u sredu putuje u Vatikan, gde u četvrtak očekuje prijem kod pape Franje, saopšteno je na sajtu kosovskog predsednika.

Tači potom odlazi u SAD gde će od američkog potpredsednika Majka Pensa zatražiti uključivanje SAD u dijalog Beograda i Prištine.

Navedeno je da će Tači, pored ostalog, papu obavestiti o političkim procesima na Kosovu nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << formiranja novih institucija, a da će razgovarati i o stvaranju Komisije za istinu i pomirenje i "procesu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije koji teži zaključivanju vekovnog sukoba i pomirenju dva naroda".

Posle sastanka sa papom, kako je saopšteno, Tači će otputovati u SAD, gde će ga "u Beloj kući dočekati zamenik predsednika Sjedinjenih Američkih Država, Majkl Pens".

Navedeno je da će na ovom sastanku Tači "zatražiti nastavak američke podrške jačanju međunarodne subjektivnosti, ekonomskom razvoju Kosova i procesu evro-atlantskih integracija".

Tači će, kaže se u saopštenju, zatražiti i "uključivanje SAD u poslednju fazu procesa dijaloga" Beograda i Prištine, "kao garanta mira i stabilnosti u regionu".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PRVO U VATIKAN, PA U VAŠINGTON Tači putuje na sastanke sa Papom i Pensom

Izvor: Blic, 27.Sep.2017, 07:39

Kosovski predsednik Hašim Tači danas putuje u Vatikan, gde u četvrtak očekuje prijem kod pape Franje, a potom odlazi u SAD gde će od američkog potpredsednika Majka Pensa zatražiti uključivanje SAD u dijalog Beograda i Prištine, saopšteno je na sajtu kosovskog predsednika...Navedeno je da će...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.