Tači i Mogerini razgovarali o Kosovu i Balkanu

Izvor: N1 televizija, 17.Feb.2017, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači i Mogerini razgovarali o Kosovu i Balkanu

Predsednik Kosova Hašim Tači je večeras tokom Konferencije o bezbednosti u Minhenu razgovarao s visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini o stanju na Kosovu i na Zapadnom Balkanu.

"Složili smo se da je Kosovo ostvarilo velike korake u politici, privredi i vladavini zakona, dok je u regionu promoter mira i dijaloga", napisao je Tači na Fejsbuku. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Brisel očekuje da Kosovo ostvari poslednji kriterijum - demarkaciju granične linije s Crnom Gorom, kako bi građani Kosova mogli da putuju u EU bez viza, napisao je kosovski predsednik.

Tači na poziv ambasadora Volfganga Išingera učestvuje na Konferenciji o bezbednosti, u Minhenu, na kojoj je 500 svetskih zvaničnika.

Njegov kabinet je saopštio da se očekuje se da će tamo Tači s predstavnicima raznih država i drugim istaknutim ličnostima razgovarati o evroatlantskoj agendi Kosova.

Od njenog osnivanja 1963. godine pod imenom "Internationale Wehrkunde-Begegnung", Konferencija o bezbednosti u Minhenu je nezavisan forum posvećen promovisanju mirnog rešavanja konflikata, međunarodne saradnje i dijaloga.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Evropska Unija,   Facebook

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Tači i Mogerini razgovarali o Kosovu i Balkanu

Izvor: Blic, 18.Feb.2017, 00:43

Predsednik Kosova Hašim Tači je večeras tokom Konferencije o bezbednosti u Minhenu razgovarao s visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini o stanju na Kosovu i na Zapadnom Balkanu..."Složili smo se da je Kosovo ostvarilo velike korake u politici, privredi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.