Tači besan na EU, najavljuje „marš miliona”

Izvor: Vostok.rs, 17.Dec.2015, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači besan na EU, najavljuje „marš miliona”

17.12.2015. -

Takozvani kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači, razočaran izostankom odluke EU da dozvoli viznu liberalizaciju, pozvao je građane na protest ispred kancelarija EU u Prištini. „Dva miliona ljudi protiv nepravde”, najavio je Tači.

Mirni protest u Prištini zbog izostanka odluke EU da odobri viznu liberalizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Kosovu, najavio je drugi čovek takozvane vlade u Prištini, Hašim Tači, svega dan pošto je oštro kritikovao izostanak dobre volje u Briselu.

Tači je, neposredno posle objavljivanja preporuke, rekao da je potez Brisela „diskriminatorski”, kao i da predstavlja vetar u leđa ekstremistima na Kosovu.

„Svaki stanovnik Kosova ima pravo da bude razočaran i uvređen”, rekao je Tači najavljujući „marš miliona” ispred kancelarije EU u Prištini.

Tačijev gnev usmeren protiv EU objašnjava se činjenicom da je vlada na čijem se čelu nalazi Isa Mustafa bila apsolutno ubeđena da će Kosovo do kraja godine dobiti viznu liberalizaciju, čime bi se na neki način kompenzovala neuspešna kandidatura za članstvo u Unesku.

Dva diplomatska poraza, snažan pritisak opozicije u parlamentu i neizvestan ishod buduće Tačijeve kandidature za predsednika Kosova, suštinski, dodatno su zagrejali ionako napetu kosovsku političku scenu pred najtežu odluku koja očekuje vladu u Prištini — formiranje specijalnog suda za zločine OVK.

Osim salve kritika na račun Brisela, Tači je rekao da su u pitanje dovedeni i „tekući procesi“, uključujući i sprovođenje Briselskog sporazuma.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.