Tači: Uspešna sednica SB o Kosovu

Izvor: B92, Beta, 23.Jan.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Uspešna sednica SB o Kosovu

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači ocenjuje da je sednica SB o Kosovu bila uspešna, istakavši pri tome nastup kosovskog ministra spoljnih poslova Skendera Hisenija.

"Sinoćnji sastanak Saveta bezbednosti UN je bio izuzetno uspešan za Republiku Kosovo, dok je nastup ministra Hisenija bio izuzetno dostojanstven, sa mnogo argumenata i ocenu postignutog progresa na Kosovu, jedne nezavisne, suverene, demokratske i multietničke države, koja je faktor regionalne stabilnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i evroatlantske perspektive", rekao je on.

Tači je rekao i da će strategija kosovske vlade o severu Kosova biti veoma efikasna u oblasti primene vladavine zakona.

"Strategija Vlade Republike Kosovo i međunarodnih zvaničnika i mehanizama je izuzetno odgovorna, primerena i biće veoma efikasna, posebno u oblasti vladavine zakona kao i legitimisanju tri nove opština kroz izborni proces", rekao je on.

Tači je rekao i da će tome doprineti i stvaranje nove opštine Severna Mitrovica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.