Tači: Tajno hapšenje Ljimaja najteža uvreda

Izvor: Press, 26.Nov.2012, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Tajno hapšenje Ljimaja najteža uvreda

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je danas da ni Euleks, niti bilo ko drugi, nema prava da "iza leđa kosovskih institucija" hapsi "oslobodioce Kosova", kao što je to urađeno s potpredsednikom i poslanikom Demokratske partije Kosova (DPK) Fatmirom Ljimajem.

Tači je na manifestaciji povodom Dana bezbednosnih snaga Kosova rekao da niko nema prava >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da dovodi u pitanje borbu OVK, niti da tajno hapsi oslobodioce Kosova. "To tajno ne može da uradi ni Euleks, iza leđa institucija da hapsi naše borce, kao što je urađeno u slučaju poslanika Fatmira Ljimaja. To je najteža uvreda u ovim danima slavlja", rekao je lider DPK.

Vrhovni sud Kosova je u subotu, na zahtev tužioca Euleksa, odredio pritvor od 30 dana za Ljimaja i trojicu njegovih saboraca zbog sumnje da mogu napustiti zemlju i na taj način izbeći pravdi. Oni su optuženi za ratni zločin protiv civila na Kosovu 1999 godine.

Prethodno je Okružni sud u Prištini oslobodio Ljimaja i devetoricu njegovih saboraca odbacujući optužnicu koju je zastupak euleksov tužilac iz Specijalnog tužilaštva Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Tajno hapšenje Ljimaja najteža uvreda

Izvor: Vesti-online.com, 26.Nov.2012

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je danas da ni Euleks, niti bilo ko drugi, nema prava da "iza leđa kosovskih institucija" hapsi "oslobodioce Kosova", kao što je to urađeno s potpredsednikom i poslanikom Demokratske partije Kosova (DPK) Fatmirom Ljimajem. ..To je najteža uvreda u ovim danima...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.