Tači: Srž spoljne politike Kosova  SAD, EU i NATO

Izvor: B92, 20.Dec.2016, 02:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Srž spoljne politike Kosova " SAD, EU i NATO

Predsednik Kosova Hašim Tači kaže da su srž spoljne politike Kosova posebni odnosi sa SAD, bliska saradnja s članicama EU i NATO-a i sa susednim državama.

Na konferenciji kosovskih ambasadora u Prištini, Tači je naglasio da su mir, dijalog, saradnja i dobri susedski odnosi, tolerancija i suživot među zajednicama bez razlike u njihovoj pripadnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vladavina zakona i prosperitet, vrednosti kojima se rukovodi Kosovo.

"Ovo su vrednosti koje su srž naše ideje države i društva. Ove vrednosti nas, više nego bilo šta drugo, čine delom velike evropske porodice, nezavisno od nepravičnog tretiranja koje nam danas čini Evropska unija", rekao je kosovski predsednik.

On je ocenio da međunarodna scena nije nikada bila pod većim pritiskom i nikad joj nisu pretili veći rizici.

Predsednik samoproglašene države je od ambasadora zatražio da zajedno budu pažljivi i da preduzimaju preventivne mere protiv nekih ideologija i tendencija koje su u neprihvatljive za kosovsku državu i društvo.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.