Tači: Protesti i blokade puteva ne pomažu

Izvor: JUGpress.com, 09.Sep.2018, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Protesti i blokade puteva ne pomažu

PRIŠTINA

Predsednik Kosova Hašim Tači napisao je na svcom fejsbuk profilu da “u potpunosti razume” reakciju građana iz Drenice koji su se opravdano pobunili protiv posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Međutim, u vreme, kada se ulažu napori za mir i pomirenje, protesti i blokiranje puteva nam nimalo ne pomažu”, dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je Tači.

Tači je napisao na Fejsbuku da je Vlada Kosova pre nekoliko dana odobrila zahtev o poseti predsednika Srbije Kosovu, uključujući i detaljan raspored posete.

“Ali, zbog novonastalih okolnosti i očuvanja bezbednosti građana i same delegacije srpskog predsednika, danas je Vlada Kosova donela odluku o otkazivanju posete selu Banje. Kao predsednik Kosova, u potpunosti razumem reakciju meštana Drenice koji su se opravdano pobunili protiv posete. To pokazuje da su još uvek sveži ožiljci rata. Međutim, u vreme, kada ulažemo napore za mir i pomirenje, protesti i blokiranje puteva nam nimalo ne pomažu. Razumem razočarenje stanovnika srpske zajednice u selu Banje, zbog nemogućnosti da se ostvari ova poseta. Svi treba da težimo i da pokažemo minimum ljudskog razumevanja i komunikacije. Mi treba da znamo da kako da se izdignemo nad nama samima, nad mnogim ranama i bolom. To treba da uradimo zarad mira i pomirenja”, napisao je Tači.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.