Tači: Problem severa rešićemo bez Beograda

Izvor: S media, 07.Maj.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Problem severa rešićemo bez Beograda

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je danas da je došlo vreme da problem severa bude rešen i to u razgovorima s građanima severa, a uz posredovanje Vašingtona i Brisela, ali bez učešća Beograda.

Tači: Kurti da objasni susrete sa Tadićevim ministrima

Tači sa Kforom i Euleksom o severu Kosova

Tači: Ne tolerisati dvoličnost Srbije
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
U intervjuu za prištinski dnevnik "Lajm" Tači je rekao da je za rešavanje problema severa neophodan širi politički koncenzus na Kosovu, jer kako kaže, taj problem ne može niko sam rešiti.

"Problem severa koji postoji već trinaest godina konačo mora biti rešen, ali ne pregovorima sa Srbijom. Ovaj problem koji nije mogla da reši nijedna vlada treba rešiti sada, jednim širokim političkim koncenzusom, između pozicije i opozicije", izjavio je kosovski premijer.

Po njegovim rečima, o rešavanju problema na severu neće razgovarati sa Srbijom, već sa građanima Kosova koji žive na severu, uz posredovanje Vašingtona i Brisela.

Tači je još kazao da neće biti nastavljeni pregovori sa Srbijom sve dok ne budu primenjeni prethodno postignuti sporazumi u Briselu.

(Tanjug)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.