Tači: Predstaviću uspehe Kosova

Izvor: B92, 09.Feb.2014, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Predstaviću uspehe Kosova

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači najavio da će na sednici Saveta bezbednosti UN govoriti o "pozitivnim kretanjima, uspesima i dostignućima" na Kosovu.

"Predstaviću poslednja dostignuća u našoj državi - demokratske i mirne lokalne izbore na celoj teritoriji Kosova i jačanje i konsolidovanje medjunarodnog subjektiviteta. Kosovo je do danas priznalo 105 države", naveo je Tači u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tači je dodao da dijalog Beograda i Prištine u Briselu "postaje primer za svet".

"Ostvarivanje sporazuma je ušlo u dinamičnu i opipljivu fazu za građane Kosova. Nastavljaju se demokratske reforme u politici, privredi i zakonodavstvu. Svakoga dana sa svakim građaninom gradimo evropsko Kosovo evroatlanskih vrednosti sa vizijom da budemo nerazdvojni deo UN, EU i NATO", naveo je Tači na svojoj Fejsbuk stranici.

Savet bezbednosti UN razmataće u ponedeljak tromesečni izveštaj generalnog sekretara Ban Ki Muna o situaciji na Kosovu u kojem je

ocenio da je 2013. bila godina "značajnog političkog napretka" zahvaljujući dijalogu Beograda i Prištine i briselskom sporazumu.

Na sednici će govoriti i premijer Srbije Ivica Dačić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tači: Predstaviću uspehe Kosova

Izvor: Akter, 09.Feb.2014

Premijer Kosova Hašim Tači najavio da će na sednici Saveta bezbednosti UN govoriti o "pozitivnim kretanjima, uspesima i dostignućima" na Kosovu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.