Tači: Posle ostavke Haradinaja postupiću u skladu sa ustavnim i zakonskim ovlašćenjima

Izvor: B92, 19.Jul.2019, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Posle ostavke Haradinaja postupiću u skladu sa ustavnim i zakonskim ovlašćenjima

Hašim Tači je poručio da je od medija saznao za ostavku premijera Ramuša Haradinaja i najavio da će dalje delovati u skladu sa ustavnim i zakonskim ovlašćenjima

"Poštujem njegovu odluku i kao predsednik Republike Kosovo vas uveravam da ću delovati na osnovu mojih ustavnih i zakonskih nadležnosti o čemu će građani Kosova biti obavešteni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na vreme. Verujem u čistoću rata OVK i verujem u visoke moralne vrednosti vojnika slobode", napisao je Tači na Fejsbuku.

Tači je objavio da je Specijalni sud takođe pozvao Bislim Zurapina, njegovog savetnika, inače bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova i nekoliko drugih pripadnika bivše OVK.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veseli koji se nalazio u poseti SAD rekao je da je "rat OVK bio čist" i da će se to ponovo dokazati.

I on je na Fejsbuku napisao da je vladajuća koalicija tako formirana da može doneti velike odluke za Kosovo i da "odbrani vrednosti OVK".

"Celo naše delovanje i naše odluke će biti jedino u službi najboljih interesa Kosova i naših građana, kao i u potpunom skladu sa našim zakonima", napisao je Veselji.

Predsednik Vlade Kosova Ramuš Haradinaj podneo je danas ostavku na tu funkciju pošto je dobio poziv da u svojstvu osumnjičenog, bude ispitan pred Specijalnim sudom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Veselji: Neizbežni izbori na Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jul.2019, 19:22

Predsednik vladajuće Demokratske partije Kosova, istovremeno i predsednik Skupštine, Kadri Veselji, izjavio je u subotu uveče da su prevremeni izbori na Kosovu, nakon ostavke Ramuša Haradinaja, neizbežni. "Demokratska partija Kosova je spremna za izbore, kad god se oni zakazali. Ono o čemu sada...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.