Tači: O izborima se ne odlučuje u Briselu

Izvor: Blic, 08.Sep.2013, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: O izborima se ne odlučuje u Briselu

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je uoči večerašnje runde briselskog dijaloga da će se o listama za lokalne izbore na Kosovu odlučivati u Prištini, a ne u Briselu.

- O svemu što se tiče izbora odlučivaće se u Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini, a ne u Briselu - rekao je Tači novinarima ulazeći u zgradu Evropske službe za spoljne poslove, čime je direktno demantovao tvrdnju portparolke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << visoke predstavnice Maje Kocijančič, koja je nešto ranije danas rekla novinarima da su novembarski izbori na Kosovu centralna tema večerašnje runde dijaloga.

- Nama je veoma važno da ti izbori budu dobro pripremljeni - istakla je Kocijančič uoči dijaloga, koji je počeo nešto posle pet sati razgovorom šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton sa predsednikom vlade Srbije Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Aleksandrom Vučićem.

Inače, glavni nerešen problem u vezi sa izborima je naziv jedinstvene srpske liste - Srbija - koji prištinska strana ne želi da prihvati, a kad je reč o ostalim otvorenim pitanjima - struji i telekomunikacijama - kosovski premijer je izjavio da večeras očekuje napredak.

- Sa naše strane i sa strane EU je sve dogovoreno, tako da je ostalo da Srbija ispuni svoje obaveze - rekao je Tači.

Današnja, šesnaesta runda dijaloga Beograda i Prištine počela je nešto bilateranim susretima, a nastaviće se zajedničkom radnom večerom za koju se očekuje da može potrajati i do kasnih noćnih sati. Očekuje se da će trojna radna večera posle bilateralnih razgovora trajati najmanje do 23.00.

Povezane vesti: Počela 16. runda dijaloga Beograda i Prištine EU očekuje dogovor o spornim pitanjima

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Postignut dogovor o telekomunikacijama i energetici

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Sep.2013

Predstavnici vlada iz Beograda i Prištine večeras su u Briselu postigli sporazum o telekomunikacijama i energetici, izjavila je portparolka visoke predstanice EU, Ketrin Ešton.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.