Tači: Novembarski izbori od izuzetnog značaja

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2013, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Novembarski izbori od izuzetnog značaja

Novembarski lokalni izbori biće prvi izbori koji se organizuju na celoj teritoriji Kosova, izjavio je danas premijer samoproklamovanog Kosova Hašim Tači i dodao da izborni dokumenti treba da budu saglasni sa kosovskim Ustavom i atraktivni za sve.

"Izuzetno značajno je da nastavimo naše opredeljenje za organizaciju fer, slobodnih i demokratskih izbora sa što masovnijim učešćem na njima. To će biti prvi slobodni izbori koji se organizuju na celoj teritoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Kosova na kojima će učestvovati sve zajednice", rekao je Tači na sednici Vlade tzv. Kosova.

  Hašim Tači

 

On je rekao da će privremena Vlada Kosova nastaviti da u potpunosti poštuje sporazum od 19. aprila o organizaciji izbora na severu zemlje gde većinom žive Srbi.

 

"Vlada Kosova će u potpunosti podržati CIK Kosova u odlukama koje u budućnosti bude donela. Izbori će biti organizovani sa izbornim dokumentima koji treba da budu saglasni sa našim Ustavom i da budu atraktivni za sve. Treba da budu atraktivne i prihvatljive i za Srbe na severu. Možda neće biti mnogo atraktivni i neće dobiti politički aplauz, ali će biti prihvatljivi za sve. Da mislimo svi na istorijski značaj organizacije izbora na celoj teritoriji i učešće svih građana", ocenio je Tači.

 

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da neće pozvati Srbe da glasaju na lokalnim izborima ukoliko na glasačkim listićima bude grb Republike Kosovo.

O izgledu listića odlučuje CIK Kosova.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.