Tači: Niko ne može da bude 100 odsto zadovoljen

Izvor: Press, 04.Nov.2014, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Niko ne može da bude 100 odsto zadovoljen

Lider Demokratske partije Kosova (DPK) Hašim Tači povodom medijskih napisa da je sa Demokratskim savezom Kosova (DSK) postignut sporazum, rekao je danas da ''''u politici niko ne može da bude 100 odsto zadovoljen'''', dok je iz DSK saopštenjem potvrđena podrška koaliciji VLAN.
Na direktno pitanje novinara da li je spreman da funkciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << premijera prepusti lideru DSK Isa Mustafi, Tači je posle sednice Predsedništva DPK ostavio utisak da je to moguće, preneli su mediji u Prištini.

Prema Tačijevim rečima, bez obzira što je koalicija VLAN najavila da će redizajnirati svoj koalicioni politicki sporazum, institucije se ne mogu formirati bez DPK, jer je ta partija pobednik izbora.

Tači je pozvao lidere ostalih stranaka da ''''idu kod predsednice Kosova, kako bi se što pre rešila situacija''''.

I DSK je danas održala sednicu Predsedništva, a posle sednice je saopštenjem potvrđena podrška koalciji VLAN koja čini parlamentarnu većinu.

DSK je podsetio na stav da koalicija VLAN čini parlamentarnu većinu.



Politicki analiticari na Kosovu smatraju da presednica Kosova treba da utiče na predsedavajuću Skupstine Kosova Floru Brovinu da sazove konstituivnu sednicu, a ne da samo da okuplja lidere parlamentarnih partija u kabinetu.

Spend Kursani, politički analitičar je rekao za Radio Kosovo da predsednica Kosova Atifete Jahjaga treba da ''''utiče na predsedavajuću skupštine Kosova Floru Brovinu da sazove što pre konstituivvnu sednicu.

Politički analitičar iz Prištine Fatmir Šeholi rekao je za Tanjug da je DSK večerasnjim sastankom predsedništva DSK "stavio tačku na sve medijske spekulacija koje se plasiraju iz raznih krugova sa ciljem obmane javnosti''''.

''''DSK je kao velika politička partija dokazala da se drži potpisanih sporazuma i formiranja kosovskih institucija putem legalno izabranih poslanika u skupstinu Kosova koji čine parlamentarnu većinu", kazao je Šeholi.

DSK, čiji je lider Isa Mustafa, sinoć je kategorički dematovao navode nekih albanskih medija da će ta stranka ući u koaliciju sa Tačijevom DPK.

Prvi savetnik i Mustafin najbliži saradnik Bajram Gecaj je u ime DSK kategoricki odbacio vest, objavljenu sinoć na nekim portalima Albanije koju su preuzeli pojedini kosovski portali, da će DSK napustiti opozicionu koaliciji i ući u savez sa Tačijevom DPK.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Niko ne može da bude 100 odsto zadovoljan

Izvor: Blic, 04.Nov.2014

Lider Demokratske partije Kosova (DPK) Hašim Tači povodom medijskih napisa da je sa Demokratskim savezom Kosova (DSK) postignut sporazum, rekao je danas da ''u politici niko ne može da bude 100 odsto zadovoljan'', dok je iz DSK saopštenjem potvrđena podrška koaliciji VLAN...Na direktno pitanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.