Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jan.2018, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Neophodno da se postigne istorijski sporazum između Srbije i Kosova

Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je danas u Davosu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i naveo da je neophodno da se postigne "istorijski sporazum dve države".

"To je jedini način za očuvanje mira i otvaranje evropske perspektive za ceo zapadni Balkan", napisao je Tači na svom Fejsbuk (Facebook) profilu.

Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je novinarima u Davosu kazao da bez nastavka dijaloga nema ni nastavka evropskog puta Srbije, ni investicija i da kada je reč o Kosovu, pred Srbijom nije laka godina.

"Mi moramo da odlučimo šta je to što možemo, želimo i hoćemo u budućnosti sa sobom, da imamo realan i odgovoran pristup, da izgubimo najmanje što moramo i dobijemo najviše što možemo", rekao je Vučić.

On je ranije kazao da neće biti moguće da Srbija postane članica Evropske unije bez rešenog pitanja granica.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tači: Neophodno da se postigne istorijski sporazum izmedju Srbije i Kosova

Izvor: Beta, 25.Jan.2018

Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je danas u Davosu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i naveo da je neophodno da se postigne "istorijski sporazum dve države"."To je jedini način za očuvanje mira i otvaranje evropske...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.