Tači: Neću dozvoliti da ubistvo Ivanovića ugrozi dijalog

Izvor: RTS, 18.Jan.2018, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Neću dozvoliti da ubistvo Ivanovića ugrozi dijalog

Kosovski predsednik Hašim Tači preneo je bugarskom premijeru Bojku Borisovu da neće dozvoliti da ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića ugrozi normalizaciju odnosa sa Beogradom.
Hašim Tači je u sredu razgovarao telefonom sa Bojkom Borisovim koji je uz osudu ubistva Olivera Ivanovića izrazio nadu da taj tragični događaj neće sprečiti proces normalizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odnosa Beograda i Prištine.

"Borisov je takođe izrazio očekivanje da će se kosovski predsednik lično angažovati na ponovnom uspostavljanju dijaloga", saopštila je bugarska vlada.
Kako se navodi, Tači je naglasio da će bezbednosni organi na Kosovu učiniti sve što je u njihovoj moći da bude otkriven ubica i naredbodavac ubistva Ivanovića.
"Neću dozvoliti da nas taj incident udalji od našeg cilja normalizacije odnosa sa Srbijom", rekao je Tači.
Borisov je rekao i da je juče u Strazburu članove Evropskog parlamenta upoznao sa razlozima zbog kojih Zapadni Balkan zaslužuje evropsku perspektivu, dodavši da svi treba da ulože napore.
"Računamo i na vašu pomoć kako slučaj Kosovske Mitrovice, ubistvo Olivera Ivanovića ne bi udaljio Zapadni Balkan od tog velikog cilja", rekao je Borisov i pozvan na rasvetljavanje slučaja.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Neću dozvoliti da ubistvo Ivanovića ugrozi dijalog

Izvor: B92, 18.Jan.2018

Kosovski predsednik Hašim Tači preneo je premijeru Bugarske da neće dozvoliti da ubistvo Olivera Ivanovića ugrozi normalizaciju odnosa sa Beogradom. Tači je u sredu razgovarao telefonom sa Bojkom Borisovom, koji je, uz osudu ubistva Ivanovića, izrazio nadu da taj tragični događaj neće sprečiti...

Nastavak na B92...

Tačiju puna usta dijaloga: "Neću dozvoliti..."

Izvor: Mondo, 18.Jan.2018

Kosovski predsednik Hašim Tači preneo je bugarskom premijeru Bojku Borisovu da "neće dozvoliti" da ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića ugrozi normalizaciju odnosa sa Beogradom...Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević..Tači je u sredu razgovarao telefonom sa Borisovim koji je...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.