Tači: Moramo poštovati zahtev SAD

Izvor: Mondo, 08.Feb.2019, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Moramo poštovati zahtev SAD

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je po povratku iz Vašingtona, gde je prisustvovao tradicionalnom Molitvenom doručku, da dijalog između Kosova i Srbije treba bezuslovno nastaviti.

Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu Hašim Tači

On je pozvao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Vladu da poštuje zahtev Sjedinjenih Američkih Država o suspenziji takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Mislim da naše institucije treba da poštuju zahtev ne da se taksa ukine, već da dozvole njihovu privremenu suspenziju, kako bi se došlo do sveobuhvatnog međunarodnog angažmana, rekap je Tači, prenosi RTK2.

On je istakao da je odluka o tome na Vladi, koalicionim partnerima i političkim partijama, ali je sve pozvao da razmišljaju mudro.

Na prvi pogled izgleda da je Srbija oštećena za desetine miliona evra, ali ne postoji cena koju možemo platiti ukoliko dođe do slabljenja naših odnosa sa SAD. Taj odnos nema cenu, poručio je Tači.

 SAD su više puta tražile od prištinskih vlasti da takse ukinu.

Američki ambasador je nedavno besan napustio sastanak sa kosovskim liderima, pošto je Ramuš Haradinaj još jednom odbio da ukine takse na proizvode iz Srbije i BiH i nastavi dijalog sa Beogradom.

Ambasador SAD besan na Haradinaja, napustio sastanak!
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Tači: Moramo poštovati zahtev SAD

Izvor: Danas, 08.Feb.2019

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je po povratku iz Vašingtona, gde je prisustvovao tradicionalnom Molitvenom doručku, da dijalog između Kosova i Srbije treba bezuslovno nastaviti. Članak Tači: Moramo poštovati zahtev SAD se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.