Tači: Lideri Albanaca iz Preševske doline traže Rezoluciju Prištine o pripajanju Kosovu

Izvor: JUGpress.com, 10.Sep.2018, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Lideri Albanaca iz Preševske doline traže Rezoluciju Prištine o pripajanju Kosovu

PRIŠTINA

Politički predstavnici Albanaca iz Preševske doline , kako oni zovu opštine Bujanovac, Preševo i Medvedja, razgovarali su danas u Prištini sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.

On je na konferenciji za medije posle sastanka rekao da su politički lideri  zatražili izglasavanje Rezolucije u Skupštini Kosova kojom bi se naznačilo pripajanje Preševske doline Kosovu.

“Mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da kažem da smo danas imali jedan jako dobar sastanak, veoma produktivan i izuzetno značajan, pre svega za budućnost izmedju predstavnika Kosova i predstavnika Preševa, Bujanovca i Medvede”, rekao je Tači.

“Javno je poznato da sam ja kao predsednik Koosva ovo pravo potpuno podržao.  Ukoliko sam to juče podržao snažno, danas ću to još snažnije da podržim, da se to i ostvari”, rekoa je Tači.

“M ćemo maksimalno nastojati da jednom zauvek završimo ovo pitanje i ovu istorijsku nepravdu ispravimo. Vreme je da se podignemo iznad usko sopstvenih interesa, iznad sopstvenog ega, jer je Preševo jednan važabn razlog za to”, dodao je Tači.

Predsednik opštine Preševa Šćoprim Arifi  je rekao da Skupstina Kosova treba da što je pre moguće izglasa Rezoluciju za pripajanje Preševske doline Republici Kosovo. , preneli su svi koovski mediji.

Sem predstavnika skoro svih stranaka pozicije I opozicije medju Albancima sastanku u Prištini prisustvovali su I predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Šukri Imeri, predsednik Udruženja  veterana  Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca I Medvedje (OVPMB ) Nazmi Hajredini I nekadašnji pripadnik OVPMB  Šaćir Šaćiri koji je, zbog svojih ekstremističkih stavova I delovanja , vise godina proveo u srpskim ali I zatvorima KFOR-a na Kosovu.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanci s juga Srbije traže "ujedinjenje s Kosovom"

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Sep.2018

PRIŠTINA - Predstavnici Albanaca sa juga Srbije kažu da su danas, na sastanku sa kosovskim predsjednikom Hašimom Tačijem u Prištini, zatražili da kosovska skupština usvoji rezoluciju, koja bi podržala njihov zahtjev da se tri opštine s juga Srbije "ujedine sa Kosovom", javlja prištinska ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.