Tači: Kukavički čin Srbije

Izvor: Cafe.ba, 15.Okt.2014, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Kukavički čin Srbije

Priština -- Odlazeći kosovski premijer Hašim Tači smatra da je ono što se desilo na utakmici Srbija - Albanija ''varvarski i kukavički čin Srbije''.

''Utakmicu sam gledao sa posebnim emocijama i pozdravljam i igrače i navijače'', rekao je Tači novinarima upitan da prokomentariše utakmicu, a nakon razgovora s predsednicom Atifete Jahjagom o formiranju kosovskih institucija.

Utakmica između >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Srbije i Albanije prekinuta je u finišu prvog poluvremena nakon što se iznad stadiona Partizana pojavio dron sa zastavom tzv. velike Albanije.

Zbog toga je priveden brat premijera Albanije Olsi Rama, međutim, ubrzo potom je pušten i odleteo je u Tiranu.

Usledile su oštre reakcije srpskih zvaničnika, pogotovo predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića.

Prethodno se obratio i albanski premijer Edi Rama, koji treba da 22. oktobra dođe u zvaničnu posjetu Beogradu, a komentar sličan Tačijevom imao je bivši predsjednik i premijer Kosova Salji Beriša.

"Srbija nije osudila akte nasilja i mržnje"

Ministar spoljnih poslova Albanije Ditmir Bušati je izjavio da je za žaljenje da najviši zvaničnici Srbije nisu našli smelosti da se distanciraju i osude akte nasilja i mržnje koja je juče otvoreno iskazana prema albanskim nacionalnim simbolima i simbolima NATO.

Albanski ministar je zatražio da se odgovorni za jučerašnje nasilje izvedu pred lice pravde i zatražio od srpske strane da se odrekne neistinitog informisanja i medijske propagande.

"Ekstremističko ponašanje koje ima za cilj da kao taoce zadrži dva naroda su dio prošlosti", kazao je Bušati.

UEFA je otvorila istragu i očekuje se da slijedeće nedelje izađe sa odlukom o incidentu koji se dogodio juče tokom utakmice reprezentacija Srbije i Albanije.

Bušati je od kuće evropskog fudbala zatražio da organizuje nepristrasnu istragu.

IZVOR: BETA, TANJUG
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.