Tači: Kosovo neće prihvatiti zahteve za ukidanje taksi ili formiranje Zajednice srpskih opština

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2019, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Kosovo neće prihvatiti zahteve za ukidanje taksi ili formiranje Zajednice srpskih opština

Predstavnici prištinske administracije Hašim Tači i Ramuš Haradinaj razgovarali su danas u Prištini sa diplomatskim savetnicima francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačke kancelarke Angele Merkel.

Tači je tom prilikom rekao da dijalog Beograda i Prištine treba da se nastavi bez uslovljavanja, kao i da takse na robu iz centralne Srbije treba da ostanu na snazi, prenosi RTK na srpskom jeziku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On je naveo i da Priština neće prihvatiti druge kriterijume za liberalizaciju viznog režima, "posebno ne u obliku zahteva za ukidanje taksi ili formiranje Zajednice srpskih opština".

Tači je pozdravio francusko-nemački angažman za sastanak u Parizu između predstavnika Prištine i Beograda, kao i napore predsednika Makrona i kancelarke Merkel da pomognu nastavak procesa dijaloga pod vođstvom Evropske unije.

Kako je rekao, Priština ostaje posvećena dijalogu koji se mora okončati sveobuhvatnim mirovnim sporazumom koji će podrazumevati uzajamno priznavanje između Kosova i Srbije, kao i članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama.

Haradinaj je tokom razgovora rekao da je Priština spremna za uzajamno priznanje, ali u okviru postojećih granica.

Prema pisanju prištinskih medija, u Berlinu bi 6. juna trebalo da se sastanu nemačka kancelarka Angela Merkel i premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prištinski "Zeri": Tači protiv Tačija

Izvor: Blic, 03.Jun.2019

Prištinski Zeri piše danas o nedoslednosti predsednika privremenih prištinskih institucija, Hašima Tačija, koji često menja stavove o važnim političkim pitanjima kao što je nametanje sto odsto uvećanih taksi, korekcija granice sa Srbijom i (ne)formiranje Zajednice srpskih opština, sada pokrenuo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.