Tači: Kosovo ne bi trebalo da bojkotuje dijalog

Izvor: RTS, 18.Okt.2018, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Kosovo ne bi trebalo da bojkotuje dijalog

Kosovski predsednik Hašim Tači poručio je da Beograd i Priština ne treba uzajamno da se blokiraju, prenosi RTK na srpkom jeziku.
"Moramo da budemo jednaki sa evropskom porodicom. Kosovo i Srbija ne treba da budu blokada jedni drugima", rekao je Hašim Tači i dodao kako uskoro očekuje liberalizaciju viza. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Bilo kakvo odlaganje, biće kazna za građane Kosova. Mi smo ispunili sve uslove", dodao je Tači.
Ocenio je da će Kosovo postati faktor mira i stabilnosti u regionu i svetu, kao i da bi postizanjem obavezujućeg sporazuma Kosovo imalo više priznanja, prenosi RTK.
"Ja sam ubeđen da ovaj proces može biti realizovan sa velikom državnom i nacionalnom odgovornošću. Oko 98 odsto građana Preševske doline podržavaju ujedinjenje sa Kosovom", istakao je Tači.
Ocenio je da preba prevazići sadašnji status kvo.
"Zamrznuti konflikt između Kosova i Srbije treba da se prevaziđe mirnim putem. Moja obaveza u okviru dijaloga sa Srbijom je da ne postanemo prepreka za integraciju u EU, NATO. Kosovo ne bi trebalo da bojkotuje dijalog", poručio je Hašim Tači, a prenosi RTK.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tači: Beograd i Priština ne treba da blokiraju jedni druge

Izvor: Blic, 18.Okt.2018

Kosovski predsednik Hašim Tači je danas govoreći o dijalogu Beograda i Prištine izjavio da dve strane ne treba da budu blokada jedna drugoj.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.